“Zon is precies wat we nodig hebben”

Prof. Dr. Elke Van Hoof, de bezieler van het Huis voor Veerkracht, raadt iedereen aan de komende dagen zoveel mogelijk de zon op te zoeken.

“Als we voldoende zonlicht hebben slapen we beter, omdat er een duidelijker onderscheid is tussen licht en donker, maar ook omdat er een aantal hormonen wordt aangemaakt die onze slaapkwaliteit bevorderen. Als we in het zonlicht zitten, stimuleren we endorfines en de goed-gevoel-hormonen in ons lichaam. Die nazomer kan op geen beter moment komen. De school is weer begonnen en we zijn opnieuw aan het werk. Dat brengt voor heel wat huisgezinnen best wat aanpassing met zich mee, maar de zon scherpt onze veerkracht, ons aanpassingsvermogen aan.”

Dat bevestigt ook Filip Raes, professor psychologie aan de KU Leuven. “Een nazomer is altijd leuk. En ik denk dat het nu dubbel zo leuk is. Omdat we tot nu toe weinig of geen zomer hebben gehad, en omdat onlangs bijna alle restricties zijn weggevallen. Voeg die twee elementen samen en daar worden de meeste mensen vrolijk van.” (KVDM)

Lees hier het volledige artikel op De Zondag.