ON TOP OF YOUR OUT OF OFFICE

Zo gaan je medewerkers zonder stress op vakantie

Hoe dichter die welverdiende vakantie in de buurt komt, hoe sneller het to-dolijstje van je werknemers aandikt. Last-minute opdrachten, dringende vergaderverzoeken, binnenvliegende mails, … Best pittig, die planningsperikelen in aanloop van een verlofperiode. Je medewerkers zonder stress op vakantie laten vertrekken? Ga aan de slag met deze vier tips!

Introduceer een soepele out of office 

Een out of office wordt vaak op de valreep ingesteld, vlak voor je werknemers de kantoordeur achter zich dichttrekken. Het kan ook anders! Laat je medewerkers toe om hun out of office enkele dagen voor hun verlof te activeren. Zo kunnen ze ongestoord hun laatste taken afwerken, zonder binnenvliegende mails die de aandacht afleiden. 
#rustigafronden

Maak ruimte voor een langetermijnplanning

Structuur is key. Niet alleen om je businessgoals te behalen, maar ook om de werkdruk bij je werknemers te kunnen inschatten én verlichten. Een klare kijk op de vakantiemaanden? Breng de verlofperiodes helder in kaart en vermijd dat werknemers vlak voor hun vertrek nog nieuwe zaken oppikken.
#backplanning

Zet in op heldere communicatie 

Tot wanneer kunnen klanten je werknemer bereiken? Gaat de werk-gsm mee richting vakantiebestemming? Wat met de opvolging van hangende dossiers? Heldere communicatie is essentieel! Zorg dat klanten en teamleden perfect weten wanneer je werknemer uitcheckt op kantoor en duidt voor lopende projecten eventueel een back-up aan binnen het team. #managingexpectations. 

Laat weten dat de deur openstaat 

Last but not least: zorg ervoor dat je werknemers voelen dat ze met hun (plannings)zorgen bij jou terechtkunnen. Oprecht luisteren, vragen waar er hulp nodig is, samen een blik werpen op de agenda’s, … Zo creëer je een toegankelijke bedrijfscultuur waarin werknemers weten dat het oké is om extra tijd in te plannen voor hun verlof. Zonder schuldgevoel, in een veilige omgeving. Check! #reachout

Een strategisch welzijnsbeleid uitrollen binnen je bedrijf? Oh My People is de sparringpartner voor jouw business. Samen creëren we een werkplek waarin elke werknemer de beste versie van zichzelf kan zijn. 
Neem contact op >>